Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2018 11:01 - 12-15.АПРИЛ 2018Г. ФОРУМ И СЪБОР ЗА ДРЕВНОТО ПОЗНАНИЕ И СИЛА НА БЪЛГАРИТЕ. ТРАКИ, РОДА ДУЛО, АТИЛА, БОГОМИЛИТЕ.
Автор: xermes Категория: Хоби   
Прочетен: 7573 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.02.2018 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image


▬ ஃ ▬ Δ ▬ ஃ ▬

Форум и събор за древното познание и сила на българите. Траките, рода Дуло, Атила, Богомилите.

Съобразено със силата и енергията на природата и загадъчния град на траките "Севтополис"

Дати: 12– 15.04 2018г. гр.Казанлък,  Дом на Културата "Арсенал" и язовир Копринка.

Организатори: фондация „Виделей”, сдружение „ България - Дух и Култура”, фондация „Духовен център Слънце”, сдружение „Геум“ 

Събитието се провежда за 5-ти пореден път. След много успешните прояви на форума в гр. Шумен и гр. Велики Преслав, тази година се организира в  столицата на траките гр. Казанлък. Идеята за провеждането му около сакралния древен град Севтополис се ражда от известния писател и изследовател Христо Буковски заедно със създателя на тези събития и култов водещ на езотеричното предване "Последни Дни" Асен Асенов. Това е естествено продължение на инициативата за съхранение и разпространение на българския дух и кулура с начало 2004г., възникнала като като поредица от ТВ предавания, семинари, събори, беседи и пътешествия. 

Събитието е с вход свободен и ще се провежда в два етапа благодарение на Община Казанлък.

Единият е с лекционна част:  беседи, представяне на автори в голямата зала на Дома на Културата "Арсенал" гр. Казанлък.
АКО ВРЪЗКИТЕ КЪМ ЛЕКТОРИТЕ И ХОТЕЛИТЕ ПОСОЧЕНИ ПО-НАДОЛУ В ТЕКСТА НЕ РАБОЯТА, МОЛЯ НАТИСНЕТЕ ТУК ЗА ДА ВИДИТЕ ИНФОРМАЦИЯТА С ПОСОЧЕНИТЕ ПРЕПРАДКИ - ВРЪЗКИ: http://videlei.com/excursions/details/12-15april-2018g-forum-i-sabor-za-drevnoto-poznanie-i-sila-na-balgarite-trakite-roda-dulo-atila-bogomilite/152
 

image

Участниците ще се радват на беседи от ерудирани, писатели, учени, професори, изследователи и езотерици. Ще има още и изложение и представяне на авторски книги, изложба на картини, произведения на изкуството и уникални енергийни съорежения представяни за първи път в България.

Втория етап е след 18:00 ч. и се провежда на брега на яз.Копринка около два  хотела в които се настаняваме  - на  20- 50 метра от тях ( вижте ги по-надолу в текста след снимкитес язовира ). Той включва  три вечери с  музилакно - фолклорна програма, лагерни огньове, беседи под звездите, самодейни изяваи, замесване и изпичане на специален жив хляб по зодии с вода от 11 манастира построени върху древни светилища, тракийски ритуал, разходки в борова гора и язовирната стена, плаващи огньове във водата на язовира и изненади...

Това са и местата за провеждане на сутрешните ни събития като; дихателни и здравословни практики, енергийни упражнения и паневритмия. Всеки един от гостите на събитието може да вземе участие в тези практики.

image

image

 

 

ВХОД СВОБОДЕН ( дарение от сърце) за Хора СВОБОДНИ! Българи - Хора на ДУХА !!!

 

Това са хората, сърцевината на импулса:

Христо и Галя Маджарови, Георги Изворски, Христо Буковски, Георги Мелихранов, Спас Мавров, Филип Филипов, Асен Асенов

 Очаквайте програмата, а ето част от поканените лектори: 

-          Проф. Валерия Фол ( За повече инфо - НАТИСНИ ТУК )

-          Проф. Диана Гергова ( За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

-          Проф. Добрин Добрев  ( За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

-          Проф.ВеселинПанайотов ( За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

-          Доц. Веселина Вачкова( За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

-          Христо Буковски – писател, изследовател на богомилството ( За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

-          Академици към чувашкия университет Христо и Галя Маджарови ( За повече инфо - НАТИСНИ ТУК), 

-          Филип Филипов – астролог, астроном, физик, философ и изследовател ( За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

-          Спас Мавров - тангрист, писател, изследовател, скулптор, преподавател, езотерик ( За повече инфо - НАТИСНЕТЕТУК )

-          Георги Мелихранов – психолог, езотерик, изследовател ( За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)  

-          Лечителя Никола Стоянчев - вдигнал на крак и подарил усмивката от живота на стотици хора ( За повече инфо - НАТИСНЕТЕ ТУК )

-          Александър Стойчев - журналист, изследовател на древните български хроники и волжска България, библиофил, лектор ( За повече инфо - натисни тук )

-          Уста Дарин - Възпитаник на Тревненската художествена школа и Художествената академия „Николай Павлович“, със специалност дърворезба-художествена обработка на дървото. Той е единственият титулован „уста“ (първомайстор) в България, продължител на род с традиции в строителството. Създава виско енергийни инструменти и произведения на изкуството - столове, тронове с кристали, детски ясли, жезли, иконсотаси и др. ( За повече инфо - натисни тук. След 11-та минута )

-          Кирил Кирилов - инжинер, заместник председател  на археологическото дружество в гр. Белоградчик, краевед, изследовател и откривател на редица тайни окло Белоградчишкия феномен и пещера Магурата. ( За повече инфо - натисни тук)

Очаквайте допълване на списъка с лектори и съвсем скоро порограмата по дни

 

С медийната подкрепа на " Списание 8", телевизия ”BTV” -  „Мистична България”, RN Media Group", Вестник „Компас", радио „Мая", ТВ „Канал 0", „Духовна общност България", „Форум Здраве", „Здрав Живот", „Лечител", „Български народни традиции", сдружение „Виделина", „Дух-Традиции-Култура", „Древните Знания" и др.

 Информация относно местата за провеждане и как може да участваме - предоставяме възможност за избор при настняване и посочваме хотелите. Всеки сам или с приятели си прави резервация в хотел по избор ( за сега два ), като молбата ни е да се изпрати до нас майл с двете имената само на български език и телефон на майл: sabor.videlei@abv.bg 

Телефони за информация: Диана Кръстева : 0889220527, Асен Асенов : 0897660662, Борис Бедросов 0888448882.

Ето хотелите за настаняване, където може да направите резервация, като упоменете, че сте за събитието на Виделей с дати 12-15 април.

1. Хотел "Златна Котва" - Това е хотела около който се осъществяват лагерните огньове, и др. вечерна програма посочена като втори етап по нагоре.  Моля, съобщавайте на хотела, че сте за събитието на Виделей. Ако не го споменете, може да ви откажат, защото сме запазили хотела.Благодаря!

Той  се намира на североизточния бряг на язовир Копринка. Хотелът е сред светла смесена - дъбова и борова гора, на мек хълм между Стара планина и Средна гора, край река Тунджа, в центъра на Розовата долина и Долината на тракийските царе. Всички стаи са с изглед към боровата гора и язовир Копринка.  Оборудвани са с минибар,  телевизор, Интернет, сейф и всичко необходимо за една приятна почивка. До  язовирната стена, външна градина и ресторант, много хубави стаи и прекрасно разположение. За връзка с хотела и записване натисни ТУК

 

image imageimageimage

 

2. Хотел - комплеск къщи с басейн " Артемида  Моля, съобщавайте на хотела, че сте за събитието на Виделей. Ако не го споменете, може да ви откажат, защото сме запазили хотела.Благодаря! Ето цитат от описанието на хотела: "Ние Ви предлагаме уникално място за вашата почивка и релакс в близост до древния тракийски град Севтополис. Комплексът разполага с шест самостоятелни вилни къщи на 2 етажа, външен летен бар, външен басейн с горещо джакузи за 8 човека.Вилите са категоризирани поименно с най-високия статут на 3 звезди.Къщите са изработени на 100% от Руски смърч с носещи дъбови слепени греди и са шинирани с метална конструкция.  Поради високия си клас на изработка те осигуряват хладина през горещите летни месеци и топлина през зимата. За връзка с хотела  и записване натиснете Тук 

imageimage

 

 

3. Хотел Шампион, гр. КАзанлък: https://skchampion.com/  Моля, съобщавайте на хотела, че сте за събитието на Виделей. Ако не го споменете, може да ви откажат, защото сме запазили хотела.Благодаря!

 

 

 

 

 

 Защо да участваме в това събитие?

- Ставаме част от духовната култура на България, градим историята на новите времена и помагаме за разширяване степента на образованост и информираност на нацията, на новото поколение.

- Укрепваме българската традиция и въздигаме свещеното знание за величието на родината ни.

- Подпомагаме организацията с ерудирани лектори за семинари на духовна тематика в страната.

 И още: създаването на видео материали за духовната ни история, за траките и богомилите, участваме във  въздигане националното съзнание на България.

Заповядайте да сътворяваме новата културно - духовна история, новия Златен век на България!

Скъпи приятели, всички мероприятия са с вход свободен, но всяка подкрепа е добре дошла.

Може да ни помогнете с дарение по следните 3 начина:

 Сметка в евро BG39STSA93000024596939 Титуляр: Консорциум Виделей Тур

- Сметка в лева BG24STSA93000024596918 Титуляр: Консорциум Виделей Тур

- по Еконт: Диана Кръстева, офис на ул. "Фердинандова", гр. Бургас, тел 0889220527

Очакваме Ви! Благодарим за доверието през изминалите години!

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xermes
Категория: Хоби
Прочетен: 1462348
Постинги: 89
Коментари: 646
Гласове: 187
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031